Kosovska Regulatorna kancelarija za energetiku dodelila licencu za rad kompaniji „Elektrosever“

Kosovska Regulatorna kancelarija za energetiku dodelila je petogodišnju licencu za rad preduzeću „Elektrosever“, javlja TV Kljan Kosova. Pomenuta kompanija će, kako je najavljeno, izdavati račune, vršiti naplatu, održavati mrežu i fizički povezivati potrošače u četiri opštine na severu Kosova.

Odluka o dodeli licence za rad firmi „Elektrosever“ doneta je jednoglasno, rekao je predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu.

„Ovo preduzeće snabdevaće električnom energijom potrošače Zvečana, Zubinog Potoka, Leposavića i Severne Mitrovice. Odugovlačilo se sa rešavanjem ovog problema. Snabdevanje strujom u četiri opštine na severu odvijaće se po neregulisanim cenama. To znači da će potrošači u pomenutim opštinama plaćati cenu struje koju odredi distributer. Treba ponoviti i to da će tarifiranje biti obavezno i da se ono primenjuje na ​​teritoriji celog Kosova“, dodao je Fejzulahu.

Licenca za rad firmi „Elektrosever“ dodeljena je nekoliko dana nakon što su u Briselu predstavnici Beograda i Prištine potpisali sporazum o energetici.

Nakon potpisivanja sporazuma o energetici od strane delegacija Beograda i Prištine, usledile su reakcije Srpske liste, Građanske inicijative „Srpski opstanak“ i direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića.

Podsetimo, kompanija „Elektrosever“ je decembra 2020. godine podnela zahtev za dobijanje licence za rad na Kosovu

Izvor :
Radio Kontakt Plus, TV KLJAN KOSOVA