Kosovo na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine

Na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u sedištu NATO-a, među više od 50 delegacija iz raznih zemalja, učestvovala je i delacija Kosova.

„Ovom prilikom je još jednom iskazana konkretna podrška naše zemlje Ukrajini“, saopšteno je medijima iz kosovskog Ministrstva odbrane.

Delegaciju Kosova su činili zamenik komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) general-major Enver Cikaći, šefa kabineta ministra odbrane i pukovnik Hasan Hodža i predstavnika KBS-a za odnose sa NATO-om, ambasador Astrit Zemaj.

„Dokazano je da je Republika Kosovo sa saveznicima, moćan partner za mir, bezbednost i stabilnost, ne samo u regionu, već i u svetu“, zaključeno je u saopštenju.

Skupom u sedištu Severnoatlanskog saveza predsedavao je sekretar odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lojd Ostin III koji je učestvovao i na dvodnevnom sastanku ministara odbrane ove vojne alijanse.

U svom obraćanju sekretar Ostin je, između ostalog, kazao da su „zverstva Rusije dodatno ujedinila nacije dobre volje sa Ukrajinom“, dodajući da je Putin dao svetu još jednu „mračnu prognozu budućnosti, u kojoj apetiti agresivnih autokrata nadjačavaju prava mirnih država“.

Izvor :
RTV KIM