Kosovo imenovalo nove ambasadore

Ministarka spoljnih poslova, Donika Gervala, potvrdila je da će Iljir Dugoli (Ilir Dugolli) biti ambasador Kosova u Vašingtonu.

„Kosovo ima ambasadora“, rekla je Gervala.

„Istina je da je Iljir Dugoli naš ambasador u Vašingtonu“, dodala je u emisiji DPT.

„Iljir Dugoli je osoba za koju mislimo da je iskusan diplomata koji može da se nosi sa svim tim poslovima“, rekla je ona.

„On je primio akreditive SAD i za nekoliko dana putuje u Vašington da tamo počne da radi“, dodala je ona.

Express je juče izvestio o tome da se očekuje da će diplomata Iljir Dugoli biti novi ambasador Kosova u Sjedinjenim Državama.

Imenovani ambasadori u Francuskoj i Velikoj Britaniji

Ministarka spoljnih poslova Kosova, Donika Gervala, rekla je u emisiji Pressing na T7 ko su novi ambasadori Kosova u Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Dotične ambasade su imale vršioce dužnosti neko vreme, nakon razrešenja od strane vlade, ali sada Gervala kaže da su popunjena mesta.

„Jasno je ko je ambasador koji ide u Veliku Britaniju. To je Iljir (Ilir) Kapiti. Dobio je odobrenje vlade Ujedinjenog Kraljevstva i preostaje samo da dobije akreditive kraljice“, rekla je ona.

„Ambasador je otišao u Francusku, to je Mehdi Haljimi (Halimi). Već dugi niz godina živi u Francuskoj. Radio je u ambasadi Francuske na Kosovu. Primila ga je francuska vlada i čekaju se samo akreditivi“, dodala je Gervala.

Gervala je takođe rekla da će predstavnica Kosova u Češkoj biti Aljbesjana Iberhisaj (Albesjana Iberhysaj)

Izvor :
RTK2, Kossev, Gazeta Express