Konačno počela izgradnja kuće porodici Đorđević u Gračanici

Polaganjem kamena temeljca obeležen je početak izgradnje nove kuće za porodicu Đorđević u Gračanici. Kamen temeljac položio je predsednik Privremenog organa Opštine Priština Novak Živić.

“Vrednost kuće je oko tri miliona dinara, površine 63 kvadrata gde će biti dve sobe, hodnik, kuhinja sa odvojenom trpezarijom, kupatilo i ostava, terasa i rampa za invalide. Kao što znamo supruga Đorđevića je invalid i to će puno da im znači”, rekao je Živić.

Zoran Đorđević sa bolesnom i nepokretnom suprugom Vesnom živi u trošnoj letnjoj kuhinji staroj više od sto godina. Ispucala je, krov prokišnjava, puna je vlage i bez kupatila. Kuća u kojoj su nekada živeli srušena je marta meseca prošle godine.

“Živeli smo vrlo teško. Propala je bila kuća, od nje nije imalo ništa. Krpili smo dok smo mogli i došlo je vreme da se sruši i napravi nova. Veće radosti od mene i moje familije danas nema”, rekao je Zoran Đorđević.

Radost ne krije ni Maja Maksimović,  ćerka Vesne i Zorana koja živi u Lepini, a koja roditelje svakodnevno  obilazi i pomaže.

“Dolazim svakog dana iz Lepine, gledam majku nepokretnu, ćoravu. Otac mi je isto operisan, veća sirotinja od mojih nema. Olakšaće im život”, navela je Maja Maksimović.

Nova kuća za porodicu Đorđević biće izgrađena uz podršku Vlade Srbije, a završetak radova zavisiće od vremenskih uslova.

Trošna kuća u kojoj trenutno žive Zoran i Vesna, bez vode i kupatila
Zoran Đorđević, kamen temeljac
kamen temeljac za izgradnju nove kuće
Izvor :
Medija centar Čaglavica