Kod Raniluga “selo gori” gradonačelnica  protestuje u Gračanici

Požar koji je sinoć zahvatio šumske predele u blizini sela Odevce i Malo Ropotovo, u opštini Ranilig, još uvek nije u potpunosti ugašen, rekao je za Medija centar novinar RTV PULS Jovan Simić.

Kako je RTV PULS preneo jutros komandir policijske stanice poručnik Nebojša Popović rekao je da je opština Ranilug nemoćna da suzbije ovaj požar jer nema vatrogasna vozila.

Novinar Jovan Simić smatra da je političarima vlast kako je kazao „preča od  bilo čega“.

“To samo govori kakav je odnos prema ljudima, prema imovini, prema građanima  i tu nema komentara. Najveći problem je taj što lokalna samouprava još uvek nije obezbedila vozilo vatrogasnoj službi. Tako da je sve prepušteno samoj situaciji, u smislu da uvek moraju nekog da mole, da traže, a opština Gnjilane i opština Kamenica do sada, kako oni kažu, ne žele da im pomognu, jer uvek kad se obrate za pomoć kažu da su im vozila zauzeta i ljudstvo pa su ljudi prepušteni sami sebi“, rekao je Simić.

Gradonačelnica Raniluga Katarina Ristić Ilić

Medija centar pokušao je da u vezi sa tim razgovara sa gradonačelnicom Raniluga Katarinom Ristić Ilić, koja je danas prisustvovala protestnom skupu u Gračanici, međutim ona nije bila raspoložena da govori o požaru. 

Potpredsednika Srpske liste Dalibora Jevtića pitali smo “kako komentariše to što je gradonačelnica Raniluga danas na protestu u Gračanici, dok u njenoj opštini gori oko deset hektara šume”.

„Ne gori samo 10 hektara šume, ono što se trenutno dešava na Kosovu, svuda tamo gde Srbi žive je mnogo, ja bih rekao situacija je do te mere gora i ono što smo rekli,  predsedniku Vučiću je dogorelo do nokata. Dakle i danas su svi i narod i rukovodstvo i opština i politički predstavnici ovde na ovom mestu da vrlo jasno kažu da je ovo za nas pitanje života, da ovo za nas nije politika“, rekao je Jevtić i dodao da je novinarsko pitanje u vezi sa požarom u ovom trenutku nepotrebno.

„Ponavljam još jednom, ovo je vrlo važno pitanje za nas, ovo je pitanje života“, kazao je Jevtić.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić

Izvor :
Medija centar Čaglavica