KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta

Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 

„Lica su bila pod dejstvom alkohola, pa s obzirom sa nije bilo moguće uzeti izjavu zbog alkoholisanosti, dogovoreno je da se jave u jutarnjim časovima. Tokom današnjeg dana biće saslušana mnoga lica, kao i ona koja su učestvovala kao i posmatrači“, rekao je on.

U incidentu su nanete teške telesne povrede, a osumnjičeno je nepoznato lice. Povređene su tri osobe srpske nacionalnosti A.S. (1994), N.M. (1995) i P.L. (1998).

„Na prijemnom odeljenju KBC Kosovska Mitorovica primljena dva lica sa zadobijenim povredama iz vatrenog oružija. Na lice mesta su upućene patrole kako bi potvrdili informaciju. Prijemno hiruško odeljenje utvrdilo da je lice sa inicijalima A.S. zadobilo povrede iz vatrenog oružija u predelu noge, odnosno butine. On je zbrinut na hirurškom odeljenju intenzivne nege i stabilan je. Lice sa inicijalima N.M. je zadobilo prostrelnu ranu u predelu stopala i takođe je zbrinuto na hiruškom odeljenju intenzivne nege. Treće lice P.L. je zbrinuto na odeljenju ortopedije zbog povrede noge zadobijene u tuči. Pored njih, na licu mesta i na odeljenju KBC zatečeno je još pet lica: muškarac J.N. (1999), muškarac L.U. (1999), žena A.L. (1955), zatim muškarci B.R. (1996) i B.S. (1995)“, dodaje Radović.

On je kazao da se vodi detaljna istraga.

„Po prvim informacijama, radi se o tuči. Međutim, u njoj su učestvovala lica koja su, prema našim saznanjima a to će istraga da pokaže, koja se u više navrata tako ponašaju. To su lica koja su u sukobu sa zakonom, koja su već procesuirana“, zaključio je Radović.

Podsetimo, Kosovskoj policiji je sinoć oko 22.40 prijavljeno da je jedno lice najverovatnije povređeno u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici nakon čega su jedinice izašle na teren. Poručnik Radović je sinoć potvrdio za KoSSev da su tokom incidenta dve osobe ranjene iz vatrenog oružja, jedna u butinu, a druga u nožni prst.

Izvor :
RTV KIM