Klan Kosova: Predsednica Osnovnog suda u Mitrovici vratila se na posao

Posle suspenzije pre skoro dva meseca, predsednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović, danas se vratila na posao kao rukovodilac ove institucije.

Klan Kosova saznaje da Stevanović za to vreme nije podnela ostavku na funkciju sudije, već je danas okončana disciplinska mera suspenzije koju joj je odredio Sudski savet Kosova.

Ljiljana Stevanović suspendovana je sa posla 24. marta ove godine nakon što je prisustvovala sednici Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije koju je sazvao predsednik Aleksandar Vučić, u ponedeljak, 22. marta u Beogradu.

Povratak Stevanović za Klan je potvrdio predsedavajući Sudskog saveta Kosova, Aljbert Zogaj, koji je nagovestio da je predsednica Osnovnog suda u Mitrovici postigla dogovor sa istražnim većem.

Sudija je priznala prekršaj, odnosno učešće na sastanku sazvanom u Beogradu, a veće joj je izreklo još jednu disciplinsku meru.

Koja je kazna izrečena, on nije saopštio, jer je slučaj još uvek u toku.

Sudski savet Kosova istražuje još dve mitrovičke sudije koje su takođe učestvovale, Dragicu Jakovljević i Lidiju Vučurović, u skladu sa zakonskim odredbama o disciplinskoj odgovornosti, ali ni o njima još uvek nije doneta odluka.

Klan Kosova je preneo da su sudije, kao predstavnici institucija, viđene kao nikada do sada na sastanku na kojem su razgovarali o srpskim parlamentarnim i predsedničkim izborima održanim 3. aprila, koje kasnije Kosovo nije dozvolilo da se održe na njegovoj teritoriji.

Kao i obično, na ovim sastancima bili su prisutni pojedinci koji su deo paralelnih institucija i političari iz Srpske liste.

Izvor :
RTV KIM, KoSSev, Klan Kosova