Klan Kosova: Budući gradonačelnici obećavaju da će da uklone srpske zastave sa opština

Izmir Zećiri (Zeqiri), iz PDK, budući gradonačelnik Zubinog Potoka, opštine sa većinski srpskim stanovništvom, imaće svoju kancelariju u objektu u selu Čabra. Zećiri je za televiziju Klan Kosova rekao da će ići u opštinski objekat u Zubinom Potoku kada bude formirao svoj kabinet, i traži da mu se Srbi pridruže u njegovom stvaranju.

Za razliku od Zećirija, Ljuljzim (Lulzim) Hetemi, kandidat Samoopredeljenja, novoizabrani gradonačelnik Leposavića, još jedne opštine na severu zemlje, koja takođe ima većinu građana srpske nacionalnosti, kaže da će obavljati funkciju gradonačelnika opštine iz kabineta gradonačelnika, koji se nalazi u centru Leposavića.

Hetemi je garantovao da će na ovom mestu biti velikih investicija, pošto je dobio podršku premijera Aljbina Kurtija i njegove vlade.

Predstavnik Leposavića, kao i onaj iz Zubinog Potoka, obećali su da će, čim dobiju mandate gradonačelnika, skinuti srpske zastave sa relevantnih objekata kako bi ih zamenili zastavom Republike Kosovo i da će da prošire funkcionalnost zakonima države kojoj pripadaju.

Izvor :
Klan Kosova, Kossev