Kastrati reagovao nakon razrešenja

RTK

Ngadnjim Kastrati je reagovao nakon njegovog razrešenja iz Borda RTK zbog navodnih kršenja Zakona o RTK i drugih podzakonskih akata počinjenih u RTK tokom njegovog mandata kao generalnog direktora.

U objavi na Fejsbuku, Kastrati piše da je obaveštenje o razrešenju dobio dok je bio u kućnoj izolaciji zbog koronavirusa i da ranije nije bilo obaveštenja o otpuštanju.

„Pre nekoliko dana ovaj Odbor me je, i pored toga što sam bio bolestan i u izolaciji, zamolio da im pošaljem projekciju budžeta u kojoj su poslovi i sve sam im poslao detaljno i nisu imali primedbe. Poslao sam sve projekcije budžeta i programa bez otpuštanja nijednog zaposlenog, iako je aktuelna vlada ove godine smanjila budžet RTK-a za više od 2 miliona evra“, piše Kastrati.

Prema njegovim rečima, od dolaska članova novog Odbora Kurtijeve vlade suočio se sa ucenama i pritiscima da otpusti stotine radnika, u zamenu za nastavak rada na ovoj funkciji do kraja mandata u aprilu 2022. godine.

„Ali, političkim članovima ovog odbora jasno sam rekao da ne otpustim nijednu osobu. Razlog je jednostavan: oni rade dugi niz godina i potrebni su, a sa tim platama izdržavaju svoje porodice, što je prilično teško u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji“, napisao je Kastrati.

Izvor :
Medija centar Čaglavica