Kancelarija za KiM: Umesto da se izvini, Svećlja je još jednog Srbina proglasio zločincem

„Lažni ministar policije Dželjaj Svećlja ponovo je jednog Srbina proglasio zločincem, umesto da se izvini što je već uhapsio nevinog momka Nemanju Vlaškovića u Leposaviću pod lažnom optužbom da je fizički napao novinare što je notorna laž, kao i neosnovanog hapšenja Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića i Miluna Milenkovića“, navode iz Kancelarije za KiM povodom današnjeg hapšenja Srbima D.S. na Jarinju.

„Pripadnici Кurtijeve policije uhapsili su danas na Jarinju D. S, medicinskog tehničara iz Кosovske Mitrovice dok se sa maloletnom ćerkicom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, koji su zbog toga pretrpeli snažan šok. „Кancelarije za Кosovo i Metohiju odmah je stupila u kontakt s porodicom i uhapšenom obezbedila advokata“, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije dodaju da D.S. nije nikakav kriminalac već zdravstveni radnik u bolnici u Кosovskoj Mitrovici koga sada Svećlja pokušava da „kriminalizuje samo ako je popreko pogledao nekog novinara“.

„Svečlja koji je poznat po prevrtanju Euleksovih vozila, a njegov gazda Кurti po bacanju suzavca i šok bombi i zatvaranju medija, najmanje imaju pravo da nekoga proglašavaju kriminalcima jer su oni patentirali nasilne i kriminalne metode na Кosovu i Metohiji“.

I ovim hapšenjem žele da izazovu novu krizu i destabilizaciju prilika na terenu i podplaštom nekakve borbe za prava medija, zapravo zastraše i proteraju Srbe sa Кosova, zaključuju iz Kancelarije za KiM.