Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta

U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

Ova zdravstvena ustanova, kojoj gravitira oko 120 žitelja Suvog Grla, već sutra će moći da primi prve pacijente, a građanima će pored lekara i medicinske sestre biti dostupno i sanitetsko vozilo 24 sata dnevno, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pomoćnica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Svetlana Miladinov kaže da je na ovaj način omogućena još bolja i kvalitetnija zdravstvena zaštita žiteljima u Suvom Grlu.

„Ambulanta je bila u lošem stanju, krov je propao, kao i stolarija, izolacija, instalacije, bila je primetna vlaga. Sada smo sve to rekonstruisali, tokom dana će u ambulanti biti postavljen i inventar i već sutra će prvi pacijenti moći da dođu kod svog lekara“, kazala je Miladinov.

Ona je podsetila da je Кancelarija u prethodnom periodu uradila analizu stanja napuštenih i oronulih zdravstvenih ustanova kojima je neophodna sanacija i da se krenulo u njihovu adaptaciju.

„Letos smo otvorili renoviranu ambulantu u selu Vidanje kod Кline, danas još jednu u Suvom Grlu. Svesni smo koliko je kvalitetna zdravstvena zaštita važna i mi ćemo nastaviti sa ovim projektom. U ovoj fazi sledi rekonstrukcija još osam ambulanti i to u Dobrotinu, Suvom Dolu, Ponešu, Straži, Bušincu, Boscu, Кololeču, Istoku ali i drugih u narednoj godini“, istakla je Miladinov.

Doktorka Tatjana Vlašković Doma zdravlja „Zubin Potok“, kome pripada i ambulanta u Suvom Dolu, kaže da će renovirana ambulanta i dostupniji lekar mnogo značiti za pružanje kvalitetnije primarne zdravstvene zaštite.

Izvor :
RTV KIM