Kancelarija za KiM: Proglašenjem nezavisnosti Kosova napadnut teritorijalni integritet Srbije

Povodom godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova, danas se oglasila Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je istakla da „političkom odlukom koja je doneta pre šesnaest godina nije napadnut samo teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, čiji je neotuđiv deo Кosovo i Metohija, već je izvršen brutalan atak na međunarodno pravo“.

Jer je, kako ističu, time izvršena legalizacija NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez dozvole Ujedinjenih nacija.

“Zato jednostrano doneta deklaracija o tzv. nezavisnosti Кosova 2008. godine nije ništa drugo do produžetak nasilja protiv međunarodnog prava i Republike Srbije, koje u raznim oblicima traje do danas”.

Kako navode, kreiranjem “samoproglašenog Кosova”, na Zapadnom Balkanu je stvoren trajan izvor nestabilnosti i poligon za igre moći onih u međunarodnim krugovima kojima je potrebna “slaba i nestabilna Srbija”.

“Ako iko na samoproglašenom “Кosovu” danas iskreno slavi, trebalo bi da se zapita šta slavi, budući da je na današnji dan 2008. godine u Prištini rođen politički fantom, jer tzv. “Кosovo”, nikada neće biti ništa više od provizorijuma i nelegalne tvorevine”.

Izvor :
Kim