Kancelarija za KiM: Privedeni Srbi koji su postavljali bilbord o ZSO

Kosovska policija je privela danas trojicu Srba, koji su u Gračanici postavljali bilbord „Dobro došli u Zajednicu srpskih opština“. Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

Pripadnici KPS skinuli su potom bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu.

„Oni su nakon privođenja, morali da napišu izjave, a iz policije im je poručeno da će svakoga ko lepi bilborde ovakvog sadržaja uhapsiti, jer je, kako su sami policajci rekli zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju“, navodi se dalje u saopštenju  u saopštenju.

Trojica mladića su zatim puštena na slobodu.

„Po kom osnovu Priština hapsi ljude koji se samo zalažu sa poštovanje Briselskog sporazuma i koji se zalažu za formiranje ZSO, na koju srpski narod na Кosovu i Metohiji čeka punih 3077 dana, a čije je formiranje ratifikovala i skupština Кosova?“

Da li je ZSO zabranjena reč na Kosovu?

„Da li današnje postupanje Кosovske policije znači da je ZSO postala zabranjena reč na Кosovu i Metohiji? I hoće li Priština hapsiti i čelnike EU koji su takođe stavili svoj potpis na Briselski sporazum i garantovali formiranje ZSO“, upitao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

„Bez Zajednice srpskih opština kao temelja procesa normalizacije i okvira za ostvarenje preko potrebnih kolektivnih prava srpskog naroda na Кosovu nema budućnosti dijaloga“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor :
Saopštenje