Kancelarija za KiM o novom hapšenju: Kurti želi nove krize i tenzije na terenu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je saopštenjem zbog jutrošnjeg hapšenja N.O. iz Severne Mitrovice napominjući da dan nakon dijaloga u Briselu, Kurti i uprkos porukama visokog predstavnika za spoljnu politiku Žozepa Borela da Priština mora da prestane sa neosnovanim i arbitarnim hapšenjima, jasno pokazuje da neće smirivanje tenzija na severu Кosova i deeskalaciju, već nove krize i tenzije na terenu.

„Nenad, inače radnik komunalnog preduzeća iz Кosovske Mitrovice i otac četvoro dece, uhapšen je jutros kada su ga u autoperionici opkolili pripadnici Rosu, sa uperenim automatskim oružjem“, navode iz Kancelarije.

Napominju će mu obezbediti advokata kao i pravnu pomoć, a o novom hapšenju odmah su obavešteni i predstavnici medjunarodne zajednice.

„Nenad je osmi Srbin koji je uhapšen od izbijanja krize na severu Кosova i Metohije čime
Кurti i njegova eskadroni nasilja žele da slome otpor mirnog srpskog naroda na Кosovu i Metohiji i proglase ih kriminalcima samo zato što pružaju miran i nenasilan otpor teroru Prištine. Evidentno je da Кurti neće dijalog ni mir, već želi da pohapsi sve Srbe i izazove sukobe i zapali ne samo prostor Кosova i Metohije već i čitav region“, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

Izvor :
Kim