Kancelarija za KiM: Neće više biti protesta u Vitini, tražimo rešenje

Meštani opštine Vitina koji su protekla četiri dana protestovali ispred zgrade PO Vitina nezadovoljni načinom zapošljavanja u ovoj opštini, danas su nakon razgovara sa pomoćnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju,  Ivanom Vujićem, prekinuli proteste, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

 “Nama je kao Kancelariji za Kosovo i Metohiju važno da saslušamo probleme našeg naroda u pokrajini i da tamo gde možemo i pomognemo. Danas sam punih sedam sati razgovarao sa meštanima Vitine, njih 82 mi je iznelo svoje viđenje aktuelne situacije u opštini, probleme sa kojima se sreću, a čuli smo i određene sugestije kako da te probleme prevaziđemo. Tu je problema koji traju i deceniju i duže i neke se stvari ne mogu rešiti ni preko noći, niti odjednom, ali smo tu da radimo zajedno. Mi smo zamolili naše sugrađane da nam daju mesec dana da sagledamo kompletnu situaciju, proverimo njihove navode i potražimo rešenje, tako da su nam oni obećali da u narednih  mesec dana neće biti novih protesta, dok Kancelarija ne proveri navode koji su izneti  na današnjem sastanku”,  istakao je Vujić.

Vujić je zahvalio meštanima Vitine na razgovoru i pozvao ih da i „ubuduće probleme rešavaju razgovorom i mirnim putem, a ne blokadom institucija, jer se time ništa ne postiže“.

„Nama je kao Kancelariji za Kosovo i Metohiju važno da saslušamo probleme našeg naroda u pokrajini i da tamo gde možemo i pomognemo“, kazao je Vujić.

Podsetimo, meštani Vitine su se od ponedeljka okupljali ispred zgrade PO Vitina u cilju da, kako su tvrdili, mirnim protestima ukažu javnosti na probleme prilikom zapošljavanja konkretno kako su govorili –  zapošljavanja ljudi iz drugih opština koji se ne pojavljuju na radnim mestima, na male novčane naknade za rad i nepotizam prilikom zapošljavanja. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica