Kancelarija premijera Kosova: Održan prvi sastanak Radne grupe za utvrđivanje procedura za osnivanje prevodilačke jedinice

U prostorijama Vlade Kosova održan je prvi sastanak Radne grupe za utvrđivanje procedura za osnivanje prevodilačke jedinice i jezičku kontrolu u okviru Kancelarije premijera Kosova, saopšteno je iz Kancelarije kosovskog premijera.

Sastanak je predvodio Poverenik za jezike Slaviša Mladenović, a cilj radne grupe, kako se navodi u saopštenju, z sprovođenje Koncept dokumenta o osnivanju Jedinice za harmonizaciju, čiji bi zadatak bio analiza prevoda predloga zakona i harmonizacija verzija na službenim jezicima.

“Tokom sastanaka radne grupe predstavljene su smernice za formiranje Jedinice za harmonizaciju i diskutovalo se u načelu o sistamatizaciji jedinice u okviru Kancelarije premijera, kadrovskiim i budžetskim pitanjima, kao i kreiranju formalnih uslova za osnivanje jedinice. Na kraju sastanka usvojen je plan rada i raspored aktivnosti tokom narednih meseci”, navodi se u saopštenju.

Pored stalnih članovova radne grupe, sastanku su, u svojstvu posmatrača i donatora, prisustvovali i predstavnici Ambasade Švajcarske, Misije OEBS na Kosovu i IOM-a. Pedstavnici ovih organizacija su tokom današnjeg sastanka članovima radne grupe predstavili planove za podršku osnivanju Jedinice za harmonizaciju.

Izvor :
Medija centar Čaglavica