Kamberi: SPS provocirao u Velikom Trnovcu

Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i nosilac liste „Koalicija Albanaca doline“ Šaip Kamberi rekao je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da glasanje u Osnovnoj školi „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu jutros nije počelo zbog provokacija ljudi iz SPS-a koji su došli sa strane i da je jasno da vladajuća koalicija na sve moguće načine pokušava da spreči predstavljanje Albanaca u Skupštini Srbije.

„Funkcioner SPS, koji je ovde došao iz Subotice, jutros je rekao članovima biračkog odnora, Albancima da je „ovo Kraljevina“ i da oni mogu da rade šta hoće. Pored provociranja, on je prekršio i Ustav Srbije i za to bi morao da snosi konsekvence“, rekao je Kamberi.

On kaže da su članovi SPS došli u Veliki Trnovac da bi provocirali ljude.

„Kada vi dođete u najveće albansko selo u Srbiji i dajete takve izjave i pretite ljudima iz PDD da ćete ’sve sutra da uhapsite’ kao što je to
uradio visoki funkcioner SPS Veljko Odalović, jasno je da je namera bila da se spreči održavanje izbora“, rekao je Kamberi.

On je dodao da su predstavnici SPS, koji su došli sa strane, dakle ne iz Bujanovca, prošlog puta govorili članovima biračkog odbora, Albancima, da su „divljaci“.

„Mi nismo hteli da dižemo galamu tada jer ne želimo da neko nas optužuje za opstrukciju izbornog procesa ali sad više nismo mogli da ćutimo“, rekao je Kamberi i dodao da će u Velikom Trnovcu na izborima svakako odlučivati glasači u toj izbornoj jedinici a ne neko sa strane.

Kamberi smatra da dojava o bombi treba samo da opere sve te postupke i pretnje.

„Ta dojava o bombi je stigla u 10 sati a izbori su trebali da počnu još u 7 i to se nije dogodilo“, rekao je Kamberi.

On ne zna koja je procedura posle ovoga, sem da RIK mora da donese konačnu odluku.

Kaže i da nema nikakvog sastanka sa Veljkom Odalovićem koji, precizira, „eno stoji ispred škole u Velikom Trnovcu“.

U slučaju da Koalicija Albanaca doline osvoji jedfna mandat u Skupštini Srbije, SPS bi imao poslanika manje.

Poznavaoci prilika ocenjuju da je Veliki Trnovac i besomučno ponavljanje izbora na jednom biračkom mestu u ovom selu zapravo odličan izgovor da ova Vlada Srbije, koja je u tehničkom mandatu, i dalje nastavlja da odlučuje, ali i da ne mogu da se donose bitne odluke o eventualnim sankcijama Rusiji jer nema ni nove Skupštine, ni nove Vlade.

Izvor :
RTV KIM, JugPress