Kallxo: Radoičić ponovo na poternici ali zbog slučaja Brezovica, pobegao sa Brnjaka i ostavio dokumenta

Milan Radoičić uspeo je juče, navodno po drugi put, prema saznanjima Kallxo-a, da pobegne Kosovskoj policiji, sada na prelazu Brnjak. On je navodno ponovo stavljen na poternicu, ovaj put u vezi sa slučajem „Brezovica“. Radoičiću su, kako je izvestio isti medij, i dokumenta ostala na Brnjaku nakon što je pobegao pred očima troje ili četvoro kosovskih policajca. 

Kosovska policija u svom 24-izveštaju izvestila je da je juče na ovom prelazu jedno lice u 15.40, u trenutku dok su mu policajci proveravali dokumenta, pobeglo nazad ka teritoriji koju kontroliše Srbija. Potvrdili su i to da se radi o osobi za kojom se traga, na osnovu sudskog naloga, ali nisu naveli njegov identitet.

Kako saznaje Kallxo, reč je upravo o Milanu Radoičiću.

Okolnosti kako su policajci omogućili njegovo bekstvo još uvek nisu razjašnjene, zbog čega su već naslovi u kosovskoj štampi „Skandalozno“, a već reaguju i kosovski zvaničnici.

Odmah nakon incidenta, navodno započela je istraga.

KoSSev ovu vest nije uspeo da potvrdi u kosovskoj policiji regiona Sever, kao ni u direkciji u Prištini. I dok nas na Severu upućuju na pograničnu policiju ili direkciju, u Prištini nas je portparol Baki Keljani (Kelani) takođe uputio na 24-časovni policijski izveštaj, naglašavajući da oni ne mogu da potvrde konkretno ime.

Takođe, do objavljivanja vesti nismo uspeli da dobijemo ni odgovor od samog Radoičića. Telefonska linija bila je zauzeta, a na pisanu poruku još uvek nije stigao odgovor od ovog zvaničnika Srpske liste.

Kako Kallxo saznaje, Milan Radoičić, nije ponovo stavljen na poternicu za slučaj Ivanovića, već je od strane Tužilaštva u Uroševcu, uz ovlašćenje tužioca Rasima Maljokua (Malokua), na poternici u vezi sa slučajem „Brezovica“.

Tužilac Maljoku je za Kallxo rekao da je naložio Kosovskom policijskom inspektoratu (PIK) da se u roku od nekoliko sati razjasne okolnosti bekstva Radoičića.

Za Radoičićem je 24. januara 2019, raspisana poternica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, da bi 1. marta 2021, poternica bila i skinuta a na zahtev specijalnog tužilaštva Kosova koje je prethodno i zatražilo raspisivanje poternice.

Ukoliko se ova informacija bude i potvrdila, ovo je drugi put da je Radoičić uspeo da pobegne Kosovskoj policiji. Prvi put je pobegao 23. novembra 2018, tokom akcije specijalnih jedinica u zgradi u kojoj živi. Radoičić koji se nakon toga oglasio za portal Kosovo online, kazao je da izbegao zapravo likvidaciju, što je potvrdio i sam srpski pressednik, kao i ostali zvaničnici u Beogradu.

Izvor :
Kallxo, Kossev