Kad Vojska Srbije ukrasi fotke: Srpska lista u defileu na Batajnici, na Kosovu „okupacija“

Prvaci Srpske liste vikend, i dan uoči izbora u opštinama na Severu, koje će bojkotovati, provode na vojnom aerodromu Batajnica.

„Granit 2023“ današnji je prikaz sposobnosti Vojske Srbije – migovi, dron CH-95, superpume, Mi-35, mistral, PASARS, neki su od vojnih potencijala koje je srpska armija pokazivala danas državnom vrhu.

U počasnoj loži, a potom i ispred srpske vojske, prikazala se još jedna moćna garnitura. Uz vd direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, zadovoljno su pozirali i Milan Radoičić sa Igorom i Slavkom Simićem, Daliborom Jevtićem i Goranom Rakićem.

Rakić nije propustio današnju vojnu smotru da se i sam na batajničkom aerodromu prikaže u sopstvenim SMB odevnim tonovima.

Na aerodromu Batajnica govorio je danas i predsednik Vučić, koji je još jednom ove nedelje poručio da Srbija nije šaka zobi, ali i da je na Kosovu „potpuna okupacija“, na koju su ljudi „spremni, svikli, naučili“ i da „će biti mirni, odgovorni“.

Ipak, ni danas nije saopštio da će Srbija i da proglasi okupaciju nad delom teritorije za koju je prema Ustavu Srbije odgovorna, ali jeste potvrdio da će Srbija da isplaćuje plate kao i do sada, i da se još više bori za Srbe na Kosovu.

„Da gledamo da im podižemo još više socio-ekonomski standard i da čekamo neka bolja vremena u kojima će da važi Povelja UN, međunarodno javno pravo, vremena u kojima neće da se stide sporazuma koje su potpisali i vremena u kojima neće te sporazume da potpisuju da bi jednoj strani dali vreme da može da se obračuna sa onom drugom stranom“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja o izborima koje organizuje Priština u nedelju u četiri severne opštine.

Na kosovske izbore, Srpska lista po prvi put ne izlazi od 2013, kada je i izabrana gradonačelnička garnitura u kosovskim sistemu, uprkos dotadašnjem otporu stanovništva integraciji.