Još jedan ugovor za lobiranje u SAD

Svega devet dana od potpisivanja ugovora sa lobističkom kućom KARV komunikejšn, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić potpisao je ugovor sa još jednim lobistom, firmom BGR Gavrment Afers. Srbija će, shodno ugovoru, ovu firmu platiti najmanje 600.000 dolara za godinu dana, ne računajući dodatne troškove.

Đurić je i ovog lobistu iz Vašingtona angažovao u ime Vlade Srbije, a firma BGR će raditi sa predstavnikom srpske ambasade.

Prema dokumentaciji u koju je portal Nova.rs imao uvid, ova firma će omogućiti usluge PR i kontakte sa Vladom, tako što će obezbediti komunikaciju sa relevatnim zvaničnicima, onima koji donose odluke i medijima u Americi.

“Priroda i način izvršenja ugovora će uključivati i strateško vođenje i savetovanje i odnose s javnošću u SAD. Ovo može uključivati relevantan kontakt sa službenicima američke vlade, nevladinim organizacijama i medijima u SAD. Pored toga, može uključiti širenje informativnog materijala”, piše u ugovoru.

Navedeno je i da će BGR za ove usluge biti plaćen 50.000 dolara mesečno, odnosno 600.000 dolara godišnje, počev od 20. jula 2023. godine.

Izvor :
FoNet, Nova.rs