Jablanović nakon sastanka sa Eskobarom: Od SAD očekujemo konkretne, brze i efikasne poteze kako bi se sprečio egzodus i depopulacija Srba na Kosovu

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sastao se danas i sa predsednikom partije kosovskih Srba Aleksandrom Jablanovićem, saopštil je Partija kosovskih Srba.

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da je Jablanović Eskobara „detaljno upoznao sa teškom i neizdrživom situacijom u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i da je ta situacija pre svega rezultat antisrpske politike Vlade Kosova i Albjina Kurtija“.

„Potezi koje Srbi očekuju od svojih partnera iz Vašingtona trebaju biti konkretni, brzi i efikasni. Samo tako je moguće vratiti sigurnost Srbima i sprečiti dalji egzodus i depopulaciju Srba koje sprovodi Vlada Kosova“, navodi se.

U saopštenju PKS navode i da je Eskobar na današnjem sastanku „preneo zabrinutost svoje Vlade za sudbinu i normalan život Srba“, te obećao da je „položaj Srba na Kosovu i njihova prava trenutno najveći prioritet Američke ambasade na Kosovu i Stejt Departmenta u odnosima sa Kosovom“,zaključuje se u saopštenju.

Izvor :
Medija centar