Izviždan Rašićev zamenik ispred opštinske zgrade u LP, on im uzvratio

Kosovski zamenik ministra za zajednice i povratak Radoica Radomirović posetio je jutros gradonačelnika Leposavića, Ljuljzima Hetemija, koji svoj mandat, od 26. maja rekordno beleži po neprestanom boravku u opštinskoj zgradi u ovom mestu. Na osnovu izveštaja medija na albanskom i zvaničnika, on skoro tri puna meseca živi u opštinskoj zgradi, od kada su specijalne policijske snage tada primenom sile uvele gradonačelnike u tri opštinske zgrade u većinski srpskim sredinama na Severu. Rašićevog zamenika, u Leposaviću su jutros dočekali zvižduci i dva objektiva koja su to zabeležila – TV Most i Kosovo online.

Manja grupa ljudi, mahom muškaraca i par žena, okupljena oko funkcionera Srpske liste Slavka Simića, dočekala je jutros Radomirovića, koji se uputio ka opštinskoj zgradi u kojoj već četvrti mesec živi Hetemi.

„Sluge okupatorske! Dođite sa nama, bre, ovamo, sram ve bilo! Ua! Sramota, gde ćete bre?!“, čuli su se povici sa dolaskom Radomirovića, na šta je on odgovorio – „Kako te, bre Simiću nije sramota?“; a onda počeo svojim mobilnim uređajem i da snima okupljenu grupicu, odakle mu je odgovoreno – „Snimaj, snimaj pa šalji Kurtiju“.

Na snimcima kamere Kosovo onlajna u jednom trenutku se vidi i razgovor ovih meštana sa vojnicima KFOR-a koji sve vreme čuvaju zgradu, ali i samog Radomirovića na drugoj strani koji takođe pored vojnika KFOR-a, posmatra i telefonira.

Radoica Radomirović imenovan je za zamenika kosovskog ministra za zajednice i povratak 25. maja, dan pre nasilnog ulaska albanskih gradonačelnika u opštinske zgrade na Severu.

On je došao na mesto Gazmenda Salijevića.

Radomirović je ujedno bio i kandidat odbornika Partije kosovskih Srba na lokalnim izborima 2022. godine u Leposaviću.

Međutim, kako su u ovoj stranci, čiji je predsednik Aleksandar Jablanović, rekli – Radomirović nikada nije bio njihov član.

Nakon ovih izbora, kako su tada rekli iz PKS, putevi su im se razišli.

https://youtu.be/zZnhfgaog7Q
Izvor :
Kossev