Ispitan peti svedok u slučaju Duška Arsića

Danas je u Upravi Policije Kosova po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova saslušan peti svedok u slučaju Duška Arsića, osumnjičenog da je počinio ratni zločin u selu Butovac.

Svedok je kako je za Medija centar potvrdila advokatica Jovana Filipović rekao samo da mu je ime Duško Arsić poznato.

 „Današnji svedok je izjavio da mu je poznato ime Duško Arsić, što nije tako čudno, jer je Duško iz Matičana, a današnji svedok je iz susednog sela. Tako da je on samo čuo za ovo ime, međutim nije dao nikakve bliže informacije o njemu, rekao je da ga ne bi čak ni prepoznao, niti ima bilo kakvih drugih informacija u vezi njegovog života u toku i pre 1999. godine“, rekla je Filipovićeva.

Filipovićeva kaže da i dosadašnji saslušani svedoci „nisu potvrdili navode tužilaštva kojim se Arsić tereti“.  

„Svedoci ga ili ne poznaju ili ga nisu viđali u uniformi, niti sa oružjem, niti da je počinio  bilo kakva krivična dela. Govorim o onim ključnim svedocima, koji bi morali da imaju takva saznjanja, jer su živeli u istom selu kao i on i viđali su ga svakodnevno. Dakle, svi oni znaju da je on bio radnik grada Prištine, radio na radnom mestu geometra i kao takvo lice nikada nije bio, niti učestvovao u bilo kakvim ratnim dešavanjima na prostoru Kosova. Oštećeni, kao svedok koji je jedini optužio Duška Arsića da je izvršio  krivično delo ratni zločin, dao je kontradiktornu izjavu koja je u potpunosti u suprotnosti sa izjavama koje su dali ostali ostali svedoci i nadamo se pozitivnom ishodu u ovom predmetu“, navela je Jovana Filipović.

Duško Arsić je uhapšen 8. decembra na prelazu Jarinje pod sumnjom da je počinio ratni zločin 1999. godine u selu Butovac na Kosovu i protiv njega je pokrenut istražni postupak. Filipovićeva, koja u ovom postupku zastupa Arsića,  kaže da je Arsić uhapšen u prisustvu dvoje maloletne dece, „nakon što je na Kosovo došao da reši probleme oko uzurpirane imovine“.

„Ono što je specifično za ovaj slučaj jeste da je postupak protiv njega pokrenuta  23. septembra prošle godine, tri dana nakon što je on podneo tužbu sudu radi zaštite svojih imovinskih prava, odnosno radi zaštite imovine koja se nalazi u selu Zlatare nadomak Prištine“, navela je  Filipovićeva.  

Duško Arsić se trenutno nalazi u pritvoru u Podujevu.

Izvor :
Medija centar Čaglavica