Inspekcijska traka oko nelegalnog objekta u Čaglavici sedam meseci kasnije

Sedam meseci nakon početka gradnje objekta u Čaglavici službenici Odeljenja inspekcije Opštine Gračanica juče su „zabranili“ dalje radove.

Oko tog skoro u potpunosti sagrađenog objekta je postavljna traka kojom se zabranjuje dalja gradnja.

Kim radio, kao i drugi mediji su još maja meseca objavili informaciju da je na poljoprivrednom zemljištu pri kraju naseljenog dela Čaglavice, nedaleko od puta ka Ajvaliji, počela izgradnja objekta nepoznate namene.

Da je u pitanju nezakonita gradnja tada je potvrdia i sama opština Gračanica koja je navela „da na pomenutoj lokaciji izgradnja nije dozvoljena, a da se predmet nalazi u rednovnoj inspekcijskoj proceduri“.

Opština Gračanica o gradnji u Čaglavici: Građevinska dozvola nije izdata

U međuvremenu je i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić pojasnila šta sve podrazumevaju inspekcijske procedure u slučaju izgradnje ovog objekta.

Gradonačelnica Gračanice o inspekcijskim i drugim procedurama

Dok je opština Gračanica sprovodila „inspekcijske procedure“, „grubi“ radovi na objektu su skoro u potpunosti završeni – ozidana su tri sprata, postavljeni prozori, a poslednjih desetak dana privodili su se kraju i izolacioni radovi, koje je pre tri dana zaustavio sneg i loše vreme.

Zašto je inspekcijska traka za zabranu daljih radova postavljena sada kada gotovo da ne postoje vremenski uslovi za rad i kada je objekat skoro završen, a nije pre sedam meseci kada je gradnja otpočela Radio Kim je pitao nadležne u Opštini Gračanica. Do objavljivanja ove vesti odgovor nam nije stigao.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, na još najmanje jednom „divljem“ gradilištu na teritoriji ove lokalne samouprave nedavno je postavljena inspekcijska traka.

Podsetimo, nadležni iz Opštine Gračanica su 26. oktobra ove godine saopštili javnosti da su „opštinski organi i stručne službe arhivirale više desetina nelegalnih gradnji na teritoriji naše opštine i procesuirali ih dalje nadležnim organima“.

O tome kada će „procesuirani slučajevi“ dobiti epiloge za sada nema nikakvih informacija.

Izvor :
Kim