Inspekcija OG: Stroga kontrola prodaje i upotrebe pirotehnike

Proslava novogodišnjih i božićnih praznika postala je gotovo nezamisliva bez upotrebi prskalica, vatrometa i petardi međutim i ove godine Odeljenje inspekcije opštine Gračanica najavljuje stroge kontrole prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica kontrolisaće prodaju pirotehničkih sredstava uz upozorenje da je prodaja strogo zabranjena na pijaci i ulicama kao i na svim mestima gde su pirotehnička sredstva nepoznatog porekla i deklaracije. Najavljeno je da će svako kršenje zabrane biti sankcionisano te da će protiv odgovornih lica biti pokrenut postupak.

„Apelujemo na suzdržavanja, pravilnu i ograničenu upotrebu pirotehničkih sredstava prema uputstvu i isključivo punoletnim osobama na mestima koja ne predstavljaju opasnost u pogledu povređivanja drugih ili izazivanja opšte opasnosti od požara“, navodi se u saopštenju opštinskog odeljenja inspekcije.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova prodaja vatrometa dozvoljena je od 19. do 31. decembra 2021.godine dok je upotreba istih dozvoljena od 26. decembra do 02. januara uz slogan „ Slavi srcem ne oružjem“.

Poslušajte savete i apele, pažljivo čitajte uputstva za upotrebu. Budite oprezni, poručuju iz Кomunalne inspekcije opštine Gračanica.

Izvor :
OG