I Radoičić snimio video poruku: “Vratio sam se”

Potpredsednik Srpske liste i jedan od osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, Milan Radoičić se, kako sam tvrdi, vratio na Kosovo. U video poruci koju je objavio tabloid “Alo”, Radoičić poručuje: “Vratio sam se, a vi znate šta to znači”.

Šta to znači, još uvek se ne zna, ali Radoičić poručuje da pravi teror za Srbe tek počinje.

“Pravi teror nad našim srpskim narodom tek počinje. Mom narodu na severu a i svim Srbima samo da kažem, i onima drugima, tu sam, vratio sam se, a vi znate šta to znači. Jer, odavde nazad nema. Živela Srbija!“, poručuje Radoičić sa uzvišenja na severu Kosova.

Milan Radoičić je zvanično na severu Kosova boravio početkom februara, kada je Kosovska policija pokušala da ga uhapsi na administrativnom prelazu Brnjak.

Ovu informaciju je potvrdila i njegova stranka, Srpska lista.

Kosovski policajci su pokušali da ga uhapse pošto su utvrdili da je za njim raspisana poternica zbog navodnih malverzacija sa gradjevinskim zemljištem u ski centru Brezovica u opštini Štrpce.

Srpska lista je to, međutim, demantovala istakavši da potpredsednik liste „nema nikakve poslovne veze u opštini Štrpce, niti ikakve vikendice i druge nepokretnosti“ u tom mestu.

Kosovska policija je prvi put pokušala da uhapsi Radoičića u novembru 2018. godine, ali je on tada izbegao hapšenje i otišao u centralnu Srbiju.Podsetimo, osim na poternici Kosovske policije, Radoičić zajedno sa Zvonkom Veselinovićem nalazi se i na crnoj listi ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država zbog veza sa transnacionalnim organizovanim kriminalom zbog čega će im biti onemogućen ulazak i poslovanje u SAD.

Specijalno tužilaštvo Kosova navelo je u optužnici da je Milan Radoičić zajedno sa Zvonkom Veselinovićem vođa kriminalne grupe koja je učestovala u organizovanju ubistva Olivera Ivanovića.

Radoičić međutim nije optužen, jer prema kosovskim zakonima protiv njega ne može da bude podignuta optužnica, ukoliko nije saslušan.

Kosovski organi raspisali interni nalog za hapšenje, a potom i međunarodni. Međutim, sud je ukinuo taj nalog u februaru prošle godine. O razlozima za donošenje takve odluke, Tužilaštvo je odbilo da da objašnjenje, jer se radi o kako su tada rekli, poverljivoj stvari.

Izvor :
RTV KIM