Gradonačelnica Gračanice upozorava: “Ako se ovaj zulum ne zaustavi i mi Srbi na jugu znamo šta moramo učiniti”

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić navela je da su “Srbi sa centralnog Kosova ujedinjeni i složni uz svoju braću i sestre na severu”.


Ona je na Fejsbuku napisala da je namera “Prištine i konačni cilj Aljbina Kurtija da Srba nema na ovim prostorima”.


“Kontinuirano nasilje nad našim narodom i institucijama širom Kosova i Metohije od strane Aljbina Kurtija, sa željom da nas otera sa naših vekovnih ognjišta svakodnevnim pritiscima, maltretiranjima, a sada i ogoljenim nasiljem pokazuje jasnu nameru Prištine i konačan cilj Aljbina Kurtija, da Srba nema na ovim prostorima“.


Navela je da “nikada srpski narod nije odlikovao strah, ali ovih dana reči zabrinutost i neizvesnost najbolje oslikavaju život Srba na Kosovu i Metohiji”.


“Strah od onih koji misle da je nasilje način za rešavanje otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, koji misle da su jednostrani potezi, pretnje i ucene adekvatna zamena za dijalog. Slobodoljubivi srpski narod nikada nije trpeo niti će trpeti gaženje slobode i prava ali neki izgleda ne mogu da shvate da to što pokušavaju da nas zastraše nema efekata koji su oni očekivali. Naprotiv, još odlučnije ćemo nastaviti zalaganje za prava našeg naroda, za mir i slobodu, za poštovanje međunarodnog javnog prava”.


Gradonačelnica Gračanice smatra da je odluka Srba sa severa “Kosova i Metohije da napuste kosovske institucije pravedna i ima za cilj zaštitu naših prava garantovanih sporazumima, ali i ljudskih prava na život dostojan čoveka”.


“I mi Srbi sa centralnog Kosova pružamo čvrstu i nepodeljenu podršku našoj braći i sestrama na severu, nikad ujedinjeniji pred sve izazove koji su pred nama. I ako se ovaj zulum nastavi, želim da upozorim sve relevantne faktore, da i mi Srbi, na jugu znamo šta moramo učiniti”, zaključila je Ljiljana Šubarić.

Izvor :
Medija centar Čaglavica