Gračanica: Trudna žena, njen muž i troje dece bez ogreva na -18. Pre izbora im obećavali „brda i doline“!

Petočlana porodica Ilić koja živi u kontejnerskom naselju „Padalište“ u Gračanici od sutra neće imati drva za ogrev.

Zoran Ilić koji u dvadesetak kvadrata živi sa suprugom Katarinom koja je u sedmom mesecu trudnoće i troje dece, za Medija centar kaže da je za večeras pozajmio drva od komšije i da mu je ostalo samo da se nada da će mu sutra neko pomoći.

„Sinoć je bilo -18 stepeni. Kontejnere u kojima živimo ne možemo da ugrejemo. Drva nemam, imam još jedan paket što mi je komšija pozajmio. Ako nestane struja mi ćemo ovde da se smrznemo na ovom minusu. Ukoliko bi se desilo da sad nestane struja ja bih za 20 minuta morao decu i ženu i decu da odvedem negde, a gde ću? Jedino u policiju i bolnicu da bi se ugrejali. Nemamo gde. Deca spavaju obučena i sa kapama. Supruga mi je trudna sedmi mesec“, naveo je Ilić.

Ilić kaže da već godinama dobija brojna obećanja, a posebno pred izbore.

„Obećali su nam drva ništa od toga. Obećali stan i od toga ništa šest godina. Svi su nam redom obećavali stan, od prošle vlasti do celog sveta pre četiri meseca, ali od toga ništa. Sad je nova vlast, nadamo se da će Ljiljana Šubarić ( gradonačelnica Gračanice ) da nam reši stambeno pitanje. Ovo je nehumano živeti ovde, nedolično čoveku, mučiti malu decu i trudnicu. Molimo nadležne da bolje pogledaju našu situaciju, decu u kontejneru,  gde nema uslova, gde je hladno, gde treba još jedna beba da se rodi, gde ima buba, miševa, pacova, leti zmija. Gde je zima teška, hladna,  gde se deca smrzavaju. Ovo je velika sramota i bruka da nas svi zaborave, da deca žive u kontejnerskom naselju i trudica, da se svi smrzavamo“, kaže Ilić.

Pored Ilića u kontejnerskom naselju „Padalište“ u Gračanici živi još oko dvadesetak uglavnom starijih ljudi.

Petočlana porodica Ilić
Kontejnersko naselje u Gračanici
Izvor :
Medija centar Čaglavica