Gračanica: Tri nova slučaja koronavirusa

Saopštenje Naša Gračanica

Krizni štab opštine Gračanica saopštio je da je tokom vikenda registrovano još troje novoobolelih od Kovida 19.

Uz podsećanje da su na snazi nove anti-kovid mere, krizni štab je još jednom pozvao na njihovo poštovanje i odgovornost svakog pojedinca.

„U najnovijoj odluci, u tački koja se odnosi na zaštitu na radu, za sve zaposlene u javnim institucijama, kao i zaposlene u javnim preduzećima u vladinoj i opštinskoj nadležnosti neophodan je dokaz o vakcinaciji sa dve doze. Za sve one koji su se vakcinisali jednom dozom neophodan je i negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, ali samo uz dokaz da je osoba vakcinu primili u poslednje četiri sedmice, takođe, moguće je priložiti i potvrdu o preležanom kovidu, tj. pozitivan PCR test ne ranije od 21. dana i ne stariji od 180 dana“.

Iz opštinskog Kriznog štaba dodaju i da se iste mere odnose kako na kupce tako i na zaposlene u tržnim centrima kao i za zaposlene u svim javnim i privatnim preduzećima koje radi sa strankama.

„Još uvek je ograničeno i kretanje, te je ono zabranjeno od ponoći do 5 ujutru, osim u hitnim slučajevima“.

Dodaje se i da Odeljenje inspekcije opštine Gračanica apeluje na poštovanje donetih mera zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

„Masovna okupljanja bez poštovanja preventivnih mera, neodgovorno ponašanje i nenošenje maski, pored ugrožavanja sopstvenog zdravlja, zdravlja drugih ljudi i nepoštovanja zakona je takođe nepoštovanje i zdravstvenih radnika koji trpe najveći teret u borbi protiv kovida zajedno sa inspekcijom i policijom ( biće izricane kazne na licu mesta fizičkim i pravnim licima)“, navodi se u saopštenjuna opštinskom veb sajtu.

Izvor :
Medija centar Čaglavica