Gračanica: Srpskim mladićima određen pritvor od 48 sati

Srpski mladići iz Gračanice A.M. i M.M. koji su sinoć pretučeni od strane pripadnika kosovske policije u ovom mestu terete se za napad na službeno lice i ometanje istog tokom vršenja službene dužnosti. Njima je određen pritvor od 48 sati.

„Dvojica osumnjičenih kosovskih muškaraca uhapšena su zbog ometanja i fizičkog napada na dva policajca dok su bili na dužnosti, pri čemu su dvojica policajca zadobila telesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć“, stoji u izveštaju kosovske policije.

Napominju da je odlukom tužioca osumnjičenima određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, a slučaj je pod istragom.

Podsetimo, prema rečima očevidaca A.M. i M.M. zastavljeni su sinoć zbog rutinske kontrole, pripadnici kosovske policije su im napisali kaznu zbog nevezivanja pojasa.

„Nakon što su zatražili da im kazna bude prevedena na srpski jezik policajac ga je upitao: `Da li znaš ti gde živiš?`, nakon čega su ga udarili“, kazao je za Kim radio očekivac koji je želeo da ostane anoniman.

Jedan od dvojice mladića (M.M.) ima povredu ramena i nalazi se u bolnici u Gračanici, dok je A.M. nakon davanja iskaza u policiji, takođe upućen na bolničko lečenje.

Ispred policijske stanice u Gračanici sinoć se okupilo stotinak građana koji su tražili da prestane policijska brutalnost prema meštanima. Među okupljenima je bila i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

Izvor :
Kim