Gračanica: Postignut dogovor o aktiviranju Srpskog nacionalnog veća KiM

U Gračnici je održan konsultativni razgovor o ponovnom aktiviranju Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije, sopšteno je medijima.

„Odlučeno je da, nakon katastrofalne i izdajničke politike Srpske liste i politike vlasti u Srbiji, kojom su Srbi sa Кosova i Metohije saterani u beznadežan položaj, nezavisni politički lideri sa Кosova i Metohije pokrenu aktivnost ujedinjavanja svih relevantnih političkih faktora“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je dogovoreno da se organizovanje i ujedinjenje odvija u okviru Srpskog nacionalnog veća sa sedištem u Gračanici.

„Takođe dogovoreno je da se do kraja juna održi skupština, usvoje nove smernice za političko delovanje i izabere novo rukovodstvo SNV. Od danas počinju razgovori sa političkim organizacijama, nevladinim sektorom i uglednim pojedincima radi uključivanja najkompetentnijih ljudi, spoja mladosti i iskustva u stvaranju, kreiranju i implementaciji autentične politike Srba sa КiM“, napominje se.

Učesnici sastanka pozivaju „političku, intelektualnu i kulturnu elitu i medije u Srbiji, da pomognu ovo organizovanje“.

„Posebno poručuju Srbima, kako onima koji su ostali na КiM, tako i raseljenom narodu, da nema druge, već da potpomognuti od svih relevantnih faktora u Srbiji, uzmu sudbinu u svoje ruke. Srpsko nacionalno veće Кosovo i Metohije je poslednja šansa“, stoji u saopštenju.

U razgovoru su, kako se navodi, učestvovali: dr Marko Jakšić, Dragan Velić predsednik SNV, Slaviša Ristić narodni poslanik, Mića Nikolić član SNV, Momčilo Trajković predsednik Srpskog nacionalnog foruma i drugi.

Izvor :
Kim