Gračanica: ’’Bilo jednom u Srbiji’’ i ’’Pocrvenela panda’’ u bioskopu

U bioskopu Doma kulture „Gračanica“ sutra (u četvrtak) će u 19.00 biti prikazan animirani film „Pocrvenela panda“, a u 21.00 novo ostvarenje Petra Ristovskog „Bilo jednom u Srbiji“.

Glavna junakinja animiranog filma „Pocrvenela panda“ je Mej Li, samouverena trinaestogodišnjakinja koja je rastrzana između toga da bude poslušna ćerka i svoje ni malo prijatne adolescencije koja sa sobom nosi neprilagođenost. Кao da promene u njenim interesovanjima, vezama i telu nisu dovoljne, već kada god se previše uzbudi, što je za tinejdžera praktično – uvek, ona se pretvori u ogromnu crvenu pandu!

Film o vremenu kada je Leskovac bio „Mali Mančester“ pod imenom „Bilo jednom u Srbiji“ je melodrama sa elementima komedije koju je režirao Petar Ristovski.

Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića i dve devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je naučio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha. Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka“ koji su osetili u „velikom svetu“, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe. I tako počinje borba „starog“ i „novog“, u svakom smislu. Za velika dela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.

U filmu igraju: Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović, Ivan Bekjarev.

Izvor :
RTV KIM