Goran Rakić napadnut u Mitrovici tokom protesta

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi da je predsednik Srpske liste Goran Rakić napadnut fizički u Kosovskoj Mitrovici. Rakića je počeli da guraju okupljeni Srbi na protestu posle hapšnja mladića iz ovog grada.

Kako je objavila Nova.rs, pozivajući se na svoje izvore, Rakić je napadnut tokom dana na protestu.

Na lidera Srpske liste koji je bio u društvu podpredsednika Igora Simića, kako se vidi na snimku, nasrnula je grupa ljudi. Sve je trajalo vrlo kratko pošto su Rakića zaštitili, pretpostavlja se, članovi obezbeđenja.

Do okupljanja Srba došlo nakon hapšenja Miluna Milenkovića, trenera kik boks kluba u Mitrovici.

Ministar policije Kosova Dželjalj Svećlja je Milenkovića označio kao vođu kriminalne bande i glavnog organizatora nedavnog napada na pripadnike Kfora u Zvečanu.

Podsetimo, okupljeni Srbi tražili u jednom trenutku da iz stambene zgrade izađe Aleksandar Spirić, ali su u međuvremenu saznali da on nije bio kod kuće.

Posle par sati, okupljeni su počeli da se razilaze, a pripadnici specijalnih jedinica policije koji su bili u gradu u blizini autobuske stanice su se povukli. Kasnije su se nešto niže povukle i jedinice u Bošnjačkoj mahali.

Na putu Priština – Mitrovica naša ekipa je naišla na brojna policijska i vozila Kfora koja su se kretala u pravcu severnog Kosova.

Izvor :
Kim, Nova