Gimnaziji Priština  dve nagrade na Republičkoj smotri dramskih sekcija gimnazija Srbije

Gimnazija Priština sa sedištem u Lapljem Selu osvojila je dve nagrade na Republičkoj smotri dramskih sekcija gimnazija Srbije u Kragujevcu, na kojoj se takmičila sa predstavom „nEKO mora da brine“. Nagradu za najbolji inovativni tekst predstave osvojila je profesorka Srpskog jezika i književnosti Ana Kostić.

„Originalnost u autorstvu zaslužuje posebno priznanje jer se o gorućim temama današnjice, naročito problema Zapadne civilizacije (ugrožena životna sredina i „pokvarenost“ ljudskog roda), u ovoj predstavi progovaralo jezikom mladih i novih glasova“, obrazložio je žiri nagradu Kostićeve.

Takođe, Gimnazija Priština dobila je i nagradu za najbolje kostime, a nagrađene su profesorka Ruskog jezika i književosti Mateja Kostić i učenica četvrte godine Aleksandra Ničić.

„Vrlo kreativno i sadržajno rešeni kostimi u ovoj predstavi najslikovitije su nam progovorili o ekološkim problemima koje predstava tretira“, navodi se u obrazloženju žirija.

Odluku o nagradama doneo je žiri u sastavu Milica Majstorović, glumica, predsednica žirija, Ivan Vidosavljević, glumac, i Marko Misirača, reditelj.

Na Republičkoj smotri dramskih sekcija gimnazija Srbije u Kragujevcu takmičilo se 12 izbranih gimnazija Srbije.

Inače, Prištinska gimnazija već godinama unazad uzima učešće na Republičkoj smotri dramskih sekcija gimnazija Srbije, koje je najveće takmičenje tog tipa u domenu pozorišnih trupa koje rade pri školama.

Svečana dodela nagrada će biti u sredu, 24.05.2023. godine u 13 časova u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Izvor :
Medija centar Čaglavica