GI “Srpski opstanak” i GI “Za Zubin Potok” zahtevaju hitno povlačenje odluke Skupštine opštine Gračanica!

Odluka Skupštine opštine Gračanica o razmeni opštinske nepokretne imovine, “menja demografsku sliku u toj opštini”, saopštile su danas Građanske inicijative “Srpski opstanak” i “Za Zubin Potok”, koje “zahtevaju hitno povlačenje” ove odluke.

“Jako nas je potresla vest o razmeni zemljišta u razmeri 1:91 u opštini Gračanica. Sve ovo i te kako podseća na menjanje demografske slike u SO Štrpce u režiji poznatog dvojca Bratislav Nikolić — Dalibor Jevtić. S obzirom na reagovanje tužilaštva u toj opštini, rukovodstvo SO Gračanica je upotrebilo banalno-sofisticiranu metodu primopredaje zemljišta na kome će se verovatno naći neka nova Marigona (elitno albansko naselje)”, navodi se u saopštenju.

Ističe se i da “ako građani ne izvrše pritisak na Srpsku listu da se ta odluka povuče, mogu slobodno da pakuju kofere jer će njihov opstanak biti upitan”

“Ovakvih malverzacija u prošlosti ima napretek, a nažalost i u opštini Severna Mitrovica 2018. godine, gde se u razmeni zemljišta sa gospodinom Radošem Petrovićem — visokopozicioniranim članom Srpske liste — razmenilo zemljište koje se nalazi u trećoj zoni. Tada mu je dodeljeno zemljište u prvoj zoni sa dodatkom od 55.000 evra koji su isplatili gospodinu Petroviću. Lokaliteti su poznati kao zgrada Srpske liste i Kafe Knez. 2021. godine, pod velom tajne i hitno sazvanom sednicom SO Severna Mitrovica, gorepomenutom Radošu Petroviću dodeljene su parcele na poletu i u blizini Doma zdravlja pod izgovorom investiranja u projekat „Javna garaža” koja bi bila u privatnom vlasništvu. U koju god opštinu da zagrebete, videćete pustoš i nedela Srpske liste koja prete opstanku Srba na Kosovu i Metohiji”, zaključuje se u saopštenju Građanske inicijative “Srpski opstanak” i Građanske inicijative “Za Zubin Potok.

Izvor :
Medija centar Čaglavica