GI Srpski opstanak: Čije su fotelje i ko su eksponenti?

Građanska inicijativa Srpski opstanak oglasila se saopštenjem zbog, kako kažu „nedavnih navoda zvaničnika Srpske liste da se opozicija iz redova srpskog naroda na Kosovu i Metohiji proglašava antisrpskim elementima koji rade u korist kosovskih bezbednosno-informativnih službi“.

U saopštenju se dodaje da “gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić nazivajući svoje sugrađane, Štrpčane, izdajnicima i eksponentima gospodina Kurtija, direktno i nedvosmisleno targetira sve one svoje sugrađane koji ne misle isto kao Srpska lista”.  

“Stoga, kao građani i politička opcija kosovskih Srba, javno postavljamo nekoliko logičkih pitanja čelnicima Srpske liste i kosovskim vlastima:

Kako je došlo do toga da se u opštini Štrpce hapse ljudi koji su imali bilo kakav kontakt sa Bratislavom Nikolićem, dok njegov najbliži saradnik, Dalibor Jevtić, i dalje sedi u fotelji gradonačelnika?

Zar je moguće da je, za nepunih 10 dana nakon najnovijih hapšenja u režiji kosovskih specijalnih jedinica 6. januara, upravo Dalibor Jevtić postao ozbiljan saradnik i partner kosovske vlade posle ustupaka vezanih za Ski-centar Brezovica?

Hoće li se nadležno tužilaštvo baviti političkim dogovorima ili raditi svoj posao u interesu svih građana?

Po kom se osnovu osporava pravo neistomišljenicima Srpske liste, pogotovu Štrpčanima, da izraze nezadovoljstvo potezima pomenute partije koja pretenduje da kreira monopol mišljenja na Kosovu i Metohiji?

Zbunjeni smo i neverovatno nam deluje situacija koja se dešava u poslednja dva meseca. Po našem mišljenju, u pitanju je niz događaja čiji je krajnji cilj političko profiterstvo Dalibora Jevtića i njegovih saradnika.

Ko je njemu dozvolio i do kada će mu biti dozvoljeno da javno targetira opoziciju Srpskoj listi, a pogotovu sopstvene sugrađane iz Štrpca?”, navodi se u saopštenju.

Izvor :
Medija centar Čaglavica