Fon Kramon: Duboko sam zabrinuta zbog akcija kosovskih vlasti

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon poručila je da je duboko razočarana i zabrinuta zbog akcija kosovskih vlasti, koje imaju direktan i negativan uticaj na Srbe i ostale zajednice na Kosovu.

Reagujući na kritike zamenika premijera Besnika Bisljimija upućenih specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku, Fon Kramon je rekla da je Evropska unija sama svoj gazda i da ne treba niko da govori njenim čelnicima sa kim i kada mogu da se sastanu.

“Gospodin Lajčak se nekoliko puta susreo sa svim učesnicima koji mogu da doprinesu normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Ova poseta NKEU (predstavnika Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji iz Srbije) je u skladu sa time. Oni nisu glasnogovornici predsednika Srbije Vučića, već nezavisna NVO koja podržava multietničke projekte i neumorno radi na integraciji unutar Kosova”, napisala je Fon Kramon na društvenoj mreži Iks.

Kako je ukazala, Bisljimijeve izjave nisu samo lažne, već su opasne, jer stavljaju metu na pojedince i njihove organizacije.

“Ključno je da se očuva multietnički karakter Kosova. To je suština koja je umetnuta i u Ahtisarijev plan/Ustav Kosova, na osnovu čega je Zapad priznao Kosovo”, poručila je Fon Kramon.

Izvor :
Kim