Federalna uprava policije BIH o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli, a isto mu bilo transportovano u Beograd odakle ga je prenosio na Kosovo, oglasila se i Federalna uprava policije za N1 Sarajevo.

“FUP će preduzeti sve aktivnosti koje se odnose na proveru navoda da je Milan Radoičić od januara 2023. do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Zatražićemo od organa Srbije da nam dostave sve raspoložive informacije”, kazao je portparol FUP-a Emil Sućeska.

Podsetimo, Radoičić je juče saslušan i negirao je krivicu. Tereti se da je sa, za sada više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Međutim, kako je danas saopšteno, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Кosova, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP КIM, navedeno je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Izvor :
N1 Sarajevo, N1 Srbija