Erden Atić: Odlaže se rok za iseljenje zgrade u Severnoj Mitrovici

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić objavio je na svom Fejsbuk profilu odluku ove lokalne samouprave kojom se ponovo odlaže iseljenje objekta u kome su smeštene četiri srpske institucije – ispostava Kancelarije za Kosovo i Metohiju, služba Direkcije Fonda penzijsko invalidskog osiguranja, Kosovsko-mitrovački upravni okrug i vučitrnski Center za socijalni rad.  

U dokumentu koji je Atić objavio na Fejsbuku se navodi da je na osnovu članova 13. i 58. Zakona br. 03/ L-040 za lokalnu samoupravu, član 31. Statuta opštine od 15.05.2014.godine, gradonačelnik opštine Severna Mitrovica, doneo sledeću odluku.

1) Rok za puštanje u promet objekta, bespravno korišćenog, odlaže se do prihvatanja Izveštaja od strane Opštinskog inspektorata.

2) Opštinska inspekcija je dužna da utvrdi okolnosti i razloge korišćenja predmetnog objekta kroz obilazak terena i komunikaciju sa svim stranama.

3) Opštinski inspektorat je dužan da izveštaj iz tačke 1) ovog člana donese u roku od 15 dana, po njegovom prihvatanju i nakon ocene postupanja, ovo rešenje se sprovodi u izvršnom postupku, ako su stranke odbile dobrovoljno oslobađanje predmeta.

Ostale odredbe Odluke 01-712/031 od 24.08.2023. godine ostaju nepromenjene.

Odluka stupa na snagu danom potpisivanja.

Izvor :
Medija centar Čaglavica