Dveri: Hitno osloboditi mladića uhapšenog na Gazimestanu

Srpski pokret Dveri zahteva hitno oslobađanje iz pritvora Beograđanina Nikolu N. (20) koji je u utorak uhapšen na Gazimestanu nakon parastosa stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici.

„Smatramo da ovakva hapšenja Srba na Kosovu i Metohiji predstavljaju pokazivanje sile, brutalnosti, nepoštovanje ljudskih prava i sloboda. Za ovakvo ponašanje tzv. Kosovske policije odgovorna je direktno Evropska unija i SAD, koji dozvoljavaju brutalno kršenje svih ljudskih prava Srba, bilo da su došli na KiM na jedan dan ili žive na svojim vekovnim ognjištima“, saopštio je danas taj pokret.

Dveri su ocenile da se na ovakav način vrši pritisak na Srbe da prestanu da dolaze na svoju svetu srpsku zemlju i zapitale da li projekat „Otvoreni Balkan“ podrazumeva „zatvoreno Kosovo“ za Srbe?

„Zahtevamo hitno puštanje na slobodu Nikole N. kao i da se prekine ružna tradicija hapšenja Srba na Kosovu po principu ’prekog suda’ i to na najveće srpske praznike. Takođe, očekujemo od predsednika države i celokupnog državnog rukovodstva da hitno reaguju i zahtevaju oslobadjanje uhapšenog mladića“, saopštio je pokret Dveri.

Izvor :
RTV KIM, N1