Duhovna tribina „O molitvi“ sutra u Gračanici

Eparhija raško–prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ u utorak 14. marta s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „O molitvi“ na kojoj će govoriti njegovo preosveštenstvo episkop raško–prizrenski i kosovko–metohijski gospodin Teodosije, saopšteno je medijima.

„Mi Gospodu doprinosimo ono što on od nas najviše traži, čisto srce, veru, molitvu, smirenje, praštanje, milosrđe, nesebičnost i sve vrline koje krase jednoga čoveka“, reči su vladike Teodosija, naveli su iz Doma kulture.

Vladika Teodosije napominje da je potrebno i u ovo vreme, pre svega molitvom i postom, ali i drugim vrlinama da se naoružamo, kako bi sačuvali veru i pravoslavlje – „čisto i neokrnjeno i predali ga budućim pokolenjima“.

„Na jednom od predavanja vladika je istakao `da bez posta nema duhovnog napretka ni u jednoj vrlini, naročito molitvom, pokajanjem, praštanjem i neizostavno milosrđem. Onaj kome smeta molitva i blagoslov onda svakako je opredeljen za ono suprotno, što nikome na svetu ne čini dobro`“, dodaju u saopštenju.

Iz Doma kulture podsećaju da će duhovne tribine biti organizovane svakog utorka u toku trajanja vaskršnjeg posta.

Izvor :
Kim