Dr Mitrović: Pretučena deca su stabilno ali su pod izuzetno jakim stresom

Deca koja su danas pretučena u ataru sela Žitkovac, na području opštine Zvečan su stabilno ali pod jakim psihičkim stresom, izjavio je za Radio Kosovska Mitrovica dr Boban Mitrović, dečji hirurg u KBC Kosovska Mitrovica, gde je pretučenom dečaku i devojčici ukazana pomoć.

“Večeras oko 18.50h na prijemno hirurško odeljenje javila sus e dva pacijenta, maloletnika inicijala R.D. (2005) i R.K. (2007). Prema njihovim rečima, javili su se zbog povreda zadobijenih od strane kosovske policije. Oni su se danas vozili kvadom u rejonu sela Rudine, gde su zaustavljeni od strane kosovske policije i po njihovim rečima brutalno pretučeni” kaže dr Mitrović.

Prema njegovim rečima, dečak je dobio više udaraca u predelu glave i udarac nogom u predelu slabine, dok je sestra koja je bila suvozač, brutalno skinuta sa motora, vučena po zemlji i pri tom je zadobila kontuzione povrede desnog ramena.

“Na odeljenju su trenutno, u toku je dijagnostika i neki konsultativni pregledi drugih kolega i oboje su u izuzetno jakom psihičkom stresu. Stabilno su, primljeni na odeljenje dijagnostika i lečenje je u toku” dodao je dr Mitrović.

Izvor :
Radio Mitrovica Sever