Dok se u Čaglavici nelegalno gradi, direktorka inspekcije Jelena Stojanović mitinguje po Beogradu?

U Katastarskoj zoni u Čaglavici gde nije dozvoljena gradnja, već mesec dana traju radovi na izgradnji „nepoznatog“ objekta. Direktorka Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica Aleksandra Đekić navela je 10.05.2023. godine da u tom delu Čaglavice, „na tim katastarskim parcelama nije dozvoljena.

„Investitor ne poseduje građevinsku dozvolu za izgradnju na pomenutim parcelama“, navela je 10.05.2023. godine Aleksandra Đekić.

Pet dana kasnije Medija centar je uputio pitanje gradonačelnici Gračanice – „kako je moguće da se na ovim parcelama obavlja izgradnja, ako ona nije dozvoljena i ako investitor nema građevinsku dozvolu”?

Dan kasnije 16.05.2023. godine stigao je odgovor gradonačelnice Ljiljane Šubarić i to preko informativne službe opštine Gračanica.

“Kao što Vam je direktorica Odeljenja za planiranje, urbanizam i zaštitu životne sredine u pisanom odgovoru od 10.05.2023.godine odgovorila, na navedenim katastarskim parcelama gradnja nije dozvoljena, niti je izdata građevinska dozvola niti bilo koji drugi prateći tehnički dokument. Takođe, niti je u međuvremenu, bilo koje lice, fizičko ili pravno pokušalo da pokrene bilo koju proceduru pri opštinskom Odeljenju za planiranje, urbanizam i zaštitu životne sredine. Takođe, želimo da Vas informišemo da je Odeljenje inspekcije opštine Gračanica nekoliko puta obišlo lokaciju datih parcela te da se predmet nalazi u redovnoj inspekcijskoj procedure”, navedeno je u odgovoru.

Medija centar je u više navrata pokušao da telefonskim putem stupi u kontakt sa direktorkom Odeljenja inspekcije opštine Gračanica Jelenom Stojanović kako bi dobio odgovor na pitanje – šta podrazumeva “da se predmet nalazi u redovnoj inspekcijskoj proceduri”?.

Međutim Stojanovićeva se nije javljala na brojne pozive Medija centra.

Poslednji put Medija centar je pokušao da stupi u kontakt sa Jelenom Stojanović juče 26.06.2023. godine, ali je njen telefon poznat našoj redakciji bio nedostupan.

Od zaposlenih u opštini Gračanica saznali smo da Stojanovićeva juče nije bila ni na svom radnom mestu, jer je prisustvovala mitingu Aleksandra Vučića u Beogradu.

Medija centar nije uspeo da potvrdi ove navode, međutim sudeći po izjavi koju je Stojanovićeva dala portalu Kosovo online veče uoči mitinga u Beogradu, ova informacija jeste tačna.

Ona je ispred zgrade bivšeg “voćara” odakle su krenuli autobusi na miting Aleksandra Vučića navela sledeće.

“Večeras imate zaista primerene kadrove, vidite da je parking ispred voćara pun, da su autobusi puni, da smo svi vrlo raspoloženi, sutra je velikidan, dan nade, krenuli smo da pružimo podršku našem predsedniku Aleksandru Vučiću, a prijatno i vama – svako dobro”, navela je Stojanovićeva.

Jelena Stojanović je u vreme prvog gradonačelnika opštine Gračanica Bojana Stojanovića bila direktorka Odeljenja javnih službi, a od 2020. godine je direktorka Odeljenja inspekcije.

Do “slučaja” koji se odnosi na izgradnju objekta u Čaglavici na mestu gde nije dozvoljena gradnja, Jelena Stojanović je redovno odgovarala na pozive Medija centra, a posebno je bila “otvorena” za medije tokom vršenja dužnosti u svom prvom mandatu na mestu direktorke Odeljenja javnih službi.

Izvor :
Medija centar Čaglavica