Dobrotin: Rašić položio kamen temeljac za izgradnju nove kuće porodici Jovanović

Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić i zamenik ministra poljoprivrede Lazar Radulović položili su kamen temeljac za kuću četvoročlane porodice Stefana Jovanović u Dobrotinu.


Ministarstvo za Zajednicu i povratak će porodici Jovanović napraviti kuću od 75 kvadrata i time rešiti njihovo stambeno pitanje.

’’Mnogo nam znači ova kuća stvarno, niko do sada nije pomogao nikad. Hvala gospodinu Rašiću. Hvala svima. Živim sa ženom, dve ćerke zajednici sa bratom i ocem. Hvala puno“, rekao je Stefan Jovanović.

Ministar Rašić je naveo da je nedavno imao sastanak sa predstavnicima opštine Gračanica te dodao da su svi nesporazumi koji su postojali među njima, a odnose se na izdavanje dozvola za gradnju kuća, koje finansira Ministarstvo za zajednice i povratak izglađeni i rešeni.

’’Imam obećanje od opštine Gračanica, da će svi naši aplikanti koje ćemo naravno još imati za ovu opštinu imati prioritet, da će njihove
dozvole za gradnju biti tretirane urgentno i da će njihove dozvole biti omogućene u naredna dva, tri dana“, naveo je Rašić.

Izjavio je da su pojedini Srbi sa severa, kao i juga Kosova, koji su aplicirali bili primorani da svoje prijavu za izgradnju kuća povuku zbog pretnji sa kojima su se suočavali, a da je jedini razlog upravo on.

Saopštio je da su od Vlade naknadno izdvojena određena novčana sredstva koja će biti uložena u razvoj, a koja su namenjena pripadnicima svih zajednica na Kosovu.
„Koristim priliku da vam kažem da ćemo najverovatnije u ponedeljak objaviti poziv za apliciranje za tri miliona evra koja su naknadno
izdvojena od strane Vlade i to su tri miliona evra za razvoj. Mislim da je to jedna nova etapa za sve pripadnike zajednica i da to treba
vrlo dobro iskoristiti’’, rekao je Rašić.

Izvor :
Medija centar Čaglavica