DNKiM u poseti DNV i „Dnevniku“

Članovi Društva novinara Kosova i Metohije, UNS-ovog ogranka na Kosovu, posetili su kancelariju UNS-ovog Društva novinara Vojvodine u Novom Sadu. Domaćini su im bili predsednik Društva Predrag Rava, član uprave UNS-a Ljubenko Zvizdić i sekretarka DNV-a Ljiljana Remecki.

Novinare sa Kosova i Metohije upoznali su sa radom medija u Vojvodini i funkcionisanjem ovog UNS-ovog ogranka.Šestoro članova UNS-a sa Kosova obišli su danas i najstariji dnevni list u Vojvodini „Dnevnik“, gde su ih glavna i odgovorna urednica ovog medija Nada Vujović i članica uprave UNS-a i novinarka ovog lista Dubravka Nikolić upoznale sa bogatom istorijom i radom „Dnevnika“.

Dan ranije UNS je zajedno sa svojim ograncima u Vrdniku na Fruškoj gori organizovao konferenciju povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima.

U grupi novinara sa Kosova bili su: sekretarka DNKiM Jelena Marković, članice Uprave UNS-a Sonja Ivković i Katarina Marinković, članovi UNS-a Milena Maksimović iz Gračanice i Milić Petrović iz Goraždevca i član Uprave i potpredsednik IO UNS-a Budimir Ničić.

Izvor :
UNS