Đurić: Nastavljamo saradnju sa SAD u svim oblastima bez obzira na razlike oko Kosova

Beograd ceni što Vašington podržava održivost srpske zajednice na Kosovu i planira da nastavi saradnju sa SAD u svim oblastima, bez obzira na razlike po pitanju Kosova, izjavio je odlazeći ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.

Na prijemu u rezidenciji ambasadora Srbije u Vašingtonu, povodom Dana državnosti i Dana Oružanih snaga Srbije, Đurić je rekao da su njegove misli i u trenutku slavlja “sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji koji je pod represijom i živi u teškim okolnostima”, navodi Glas Amerike.

“Cenimo što vlada SAD podržava održivost srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Planiramo da nastavimo sa saradnjom u svim oblastima, bez obzira na razlike po pitanju Kosova. Naglašavam to jer prijatelji pričaju o dobrim stvarima, ali i o onima koje nisu baš lake”, kazao je Đurić.

U prisustvu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara, specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan, i ambasadora u Beogradu Kristofera Hila, Đurić je naveo da se verovatno poslednji put u ovom mandatu obraća kao ambasador Srbije u Vašingtonu, rekavši da je za njega i njegovu porodicu to bio “neverovatan put od gotovo tri i po godine”.

Izvor :
Beta, Kim