Direktor inspekcije u Gračanici potvrdio da se u Čaglavici gradi bez dozvole. Direktorka urbanizma još uvek proverava da li je izdala dozvolu?

Direktor Odeljenja inspekcije u opštini Gračanica Aleksandar Kapetanović potvrdio je da se u Čaglavici u blizini Medija centra odvijaju radovi bez građevinske dozvole.

Međutim, Kapetanović je za Medija centar Čaglavica naveo da za tu vrstu radova nije potrebna građevinska dozvola.

“To je samo ograda, za ogradu ne treba građevinska dozvola, svako ima pravo da ograđuje svoju parcelu”, rekao je Kapetanović.

On je naveo da su službenici inspekcije jutros obišli radove na ovoj lokaciji, koji se odvijaju od ranog jutra.

Na terenu su i dva mikser kamiona sa nalepnicama UČK i u toku je izlivanje betona.

Medija centar Čaglavica objavio je 04.03.2023. godine da je u Čaglavici počela “nova gradnja na mestu gde je to zabranjeno”.

Direktorka Odeljenja za urbanizam Aleksandra Đekić rekla je tada za Medija centar da proverava da li je opština Gračanica izdala dozvolu za gradnju na ovoj lokaciji, a nakon dva sata je navela  da joj treba “još malo vremea” da to proveri.

Medija centar je juče pitao direktorku Đekić da li je to proverila, ali je ona zatražila da joj pitanja u vezi s tim pošaljemo preko informativne službe, što je Medija centar i uradio, ali odgovor na to i druga pitanja u vezi s ovom temom još uvek nismo dobili.

Podsetimo aktuelni radovi na kako tvrdi Kapetanović izgradnji ograde odvijaju se u blizini objekta koji je skoro u potpunosti završen bez građevinske dozvole,  o čemu su mnogi mediji tokom prošle godine izveštavali.

Opština Gračanica je tada potvrdila da taj investitor nema dozvolu za gradnju objekta, da na toj lokaciji nije dozvoljena izgradnja i da su inspekcijske procedure za taj predmet u toku.

Tokom trajanja “inspekcijskih procedura” na objektu su se radovi mesecima odvijali bez ikakvih problema – ozidana su tri sprata, postavljeni prozori i izolacija, a sedam meseci od početka radova kada je krajem prošle godine pao prvi sneg službenici Odeljenja inspekcije u opštioni Gračanica postavili su na delu tog objekta traku koja označava zabranu radova. Nakon toga traka je ubrzo uklonjena i radovi su danas na tom objektu skoro u potpunosti završeni.

Izvor :
Medija centar Čaglavica