Dečija smotra folklora sutra u Prizrenu

U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena u okviru Vidovdanskih svečanosti 28. maja biće održana 21. dečija smotra folklora pod nazivom ,,U susret Vidovdanu“ kojom počinju Vidovdanske svečanosti 2022. godine.

Ovu nesvakidašnju smotru dečijeg folklora, tradicije, mladosti i lepote koja se po dvadeset i prvi put održava na Кosovu i Metohiji, organizuju Dom kulture Gračanica, Savez amatera Кosova i Metohije i bratstvo manastira Svetih Arhangela.

Na manifestaciji će učestvovati oko 700 izvođača, pretežno dece. Na smotri učestvuju 20 kulturno-umetničkih društava i pojedinaca sa Кosova i Metohije.

Cilj ove manifestacije je čuvanje i negovanje tradicije i narodnih običaja, ali i da deca upoznaju svoje vršnjake, istoriju, kulturu i da na ostacima Svetih Arhanđela grade kulturu sećanja i potrebu da se uništeno obnavlja.

Svim učesnicima manifestacije biće dodeljeni medaljoni, diplome i pehari kao motivacija za dalji napredak i razvijanje talenta.

Manifestaciju su podržali kancelarija za Кosovo i Metohiju i Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Izvor :
RTV KIM