Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom „Srbija stati“ u subotu.

U otvorenom pismu Ekološki ustanak poručuje da će Vučić i njegovi saradnici odgovarati za izazivanje i organizovanje sukoba upotrebom parapolicijskih formacija sačinjenih od „kriminalca i batinaša“.

„Pozivamo vas da učinite sve da Srbija ne sklizne u još veću krizu i sukobe“, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka dostavljenog medijima.

Ekološki ustanak poručuje da će Vučićevi neodgovorni i autokratski postupci biti predmet krivičnog gonjenja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije u ponedeljak rekao da misli da je potpisao Zakon o referendumu, a da Zakon o eksproprijaciji sigurno nije.

Iz tog pokreta saopštavaju da zbog usvajanja ovih zakona predstoje „ne samo blokade puteva, već opšta pobuna građana snažno motivisanih višegodišnjim trpljenjem nepravde“.

„Da li ste svesni da je upravo Vama u velikom interesu da se u Republici Srbiji uspostavi vladavina prava, kako biste, kada budete odgovarali pred sudom za Vaše postupke, imali pravo na adekvatnu pravnu zaštitu“, navodi se u poruci predsedniku Srbije.

Izvor :
RTV KIM, N1