Danas ističe rok za preregistraciju vozila na RKS tablice

Danas ističe dodatni rok Vlade Kosova za preregistraciju vozila sa srpskih registarskih oznaka gradova na Kosovu na RKS tablice.

„Do sada je preregistrovano 3.300 automobila, moguće je da ćemo danas doći do 3.400 automobila, ali je za ovih 15 dana taj broj zainteresovanih za preregistraciju manji. Interes građana nas je naterao da uputimo zahtev za produženje Ministarstvu unutrašnjih poslova preko naše komandne hijerarhije, međutim sada nemamo drugih zahteva i zapravo nema razloga da policija smatra potrebnim da ponovo produži rok. Međutim, Vlada će odlučiti“, rekao je zamenik direktora policije za region severa Veton Eljšani.

Iz policije najavljuju da će po isteku roka, vlasnici automobila sa nelegalnim tablicama biti kažnjeni.

“U subotu, ako policija naiđe na ove automobile, zaustaviće ih, konfiskovaće tablice, kazne su od 150 evra, oduzimanje vozačke dozvolu, vozaču je dozvoljeno da ukloni auto sa puta. Ako na isto vozilo naiđemo opet, vozilo se zapelnje i šalje na carinu“, rekao je Eljšani.

Na elektronskoj sednici Vlada je izmenila i dopunila odluku od 30. oktobra ove godine, kojom je produžen rok za registraciju vozila uz finansijske pogodnosti za vlasnike vozila sa denominacijama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ do 15.decembara.

“Ova promena sledi kao rezultat mnogih zahteva i velikog interesovanja za registraciju vozila na RKS registarske tablice”, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Zahtev Vladi za produženje roka za preregistraciju vozila uputila je Policija Kosova za region sever.

Izvor :
Kim